Godišnja skupština udruge Sve lipo i večera DVD-a Srednji Lipovac

Ovaj vikend je u Srednjem Lipovcu bilo jako veselo! Održana je godišnja skupština udruge Sve lipo i večera DVD-a Srednji Lipovac na kojoj su gosti bili članovi DVD-a Brodski Stupnik.

Godišnja skupština udruge Sve lipo

Godišnja skupština udruge Sve lipo započela je pozdravnim govorom predsjednika Slavka Maričevića. Nakon toga je uslijedilo izvješće o radu udruge u 2020. godini te financijsko stanje. Potom su predstavljeni planovi za 2021. godinu, a neki od njih su:

  • dovršetak započetih radova na sjenici na Gajiću
  • priprema i održavanje Brodskog kola – Smotra Crkvenog pučkog pjevanja
  • useljenje udruge Sve lipo u prostorije školskih stanova
  • organiziranje izleta za članove udruge
  • sudjelovanje u aktivnostima u općini (sajmovi, itd.)
  • premijera nove predstave ako to epidemiološka situacija bude dopustila

 

Potom je uslijedila rasprava gdje su članovi predlagali svoje ideje. Od prijeloga se ističe organizacija i snimanje žetvenih svečanosti, onako kako je to nekada bilo.

Pozdravnu riječ gostima uputila je zamjenica načelnika općine Nova Kapela, Vesna Jergović, te izrazila potpunu podršku općine Nova Kapela u svemu što udruga Sve lipo bude radila. Nakon formalnog dijela skupštine je uslijedila večera i druženje.

Statistike za 2020. godinu

Što se tiče statistika za 2020. godinu, stranica srednjilipovac.com imala je oko 6 000 posjeta. Od toga je najviše posjetitelja bilo iz Hrvatske, a ostale zemlje iz kojih dolaze posjetitelji su: SAD, Njemačka, Irska, Slovenija, Francuska, Srbija, Švicarska, Kina, itd. Zanimljivo je da je u prošloj godini na stranici bilo čak 9 posjetitelja iz Kine.
Najpopularnija objava na stranici je bila Stare školske fotografije iz Srednjeg Lipovca (od 1921. do danas).

Facebook stranica Srednji Lipovac je u prošloj godini imala oko 13 500 posjetitelja, a najpopularnija objava je bio video Žetva u Srednjem Lipovcu 2020.

Večera DVD-a Srednji Lipovac

Večera DVD-a Srednji Lipovac na kojoj su gosti bili vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brodski Stupnik održana je kao zahvala za suradnju u prošlog godini. Prošle godine je DVD Srednji Lipovac kupio vatrogasni kamion od DVD-a Brodski Stupnik. Gost večere je bio i načelnik Općine Nova Kapela, Ivan Šmit. Večera je održana u prostorijama nogometnog kluba NK Krečar. Druženje je započelo u popodnevnim satima dok je trajala priprema večere. Vatrogasci su se potrudili da prikladno počaste članove DVD-a Brodski Stupnik te su pekli janje i carsko meso.

Nakon što je večera bila pripremljena, uslijedio je pozdrav predsjednika DVD-a Srednji Lipovac, Hrvatina Maričevića, u kojemu je pozdravio sve goste i zaželio dugoročnu suradnju. Gosti su se zahvalili na gostoprimstvu i tada je započela večera. Dobru atmosferu nakon večere dodatno su upotpunili svirači TS Merak, a pjesma i veselje su trajali do dugo u noć.

U nastavku pogledajte fotografije s oba događaja!

Večera DVD-a Srednji Lipovac

Večera DVD-a Srednji Lipovac

Josip Hotovec

2 Responses

  1. I hope one day to experience celebrations in Croatia with such amazing food and activities! Viva Srednji Lipovac!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *