Redovna izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Srednji Lipovac 2024

U Srednjem Lipovcu je održana redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Srednji Lipovac, događaj koji je okupio ne samo članove društva već i goste iz susjednih DVD-a Nova Kapela, DVD-a Bili Brig, DVD-a Seoce, kao i načelnika općine Iva Šmita i predstavnike vatrogasne zajednice općine Nova Kapela. Ova godišnja skupština bila je prilika za osvrt na proteklu godinu, ali i za jačanje veza unutar vatrogasne zajednice.

Predsjednik DVD-a Srednji Lipovac, Hrvatin Maričević, zapovjednik Ivica Didović, te blagajnik Zlako Didović, podijelili su svoje misli i osvrte na proteklu godinu. Govorili su o brojnim intervencijama, financijskom stanju društva, te izazovima s kojima su se suočavali.

Poseban trenutak skupštine bio je kada je zapovjednik Ivica Didović uručio uvjerenja novim članovima DVD-a Srednji Lipovac. Adam Knežević, Mateo Didović i Antonio Pernar, novi su vatrogasci koji su prošle godine uspješno položili za vatrogasca, pokazujući svoju predanost i želju za služenjem svojoj zajednici.

Gosti iz susjednih DVD-a, kao i načelnik općine, predsjednik te zapovjednik vatrogasne zajednice, održali su kratke pozdravne govore, ističući važnost suradnje i međusobne podrške među vatrogasnim društvima.

Nakon formalnog dijela skupštine, uslijedilo je druženje uz ručak za sve prisutne goste. Kroz govore, dodjelu uvjerenja i zajedničko druženje, članovi i gosti pokazali su da je vatrogasna služba više od posla – to je poziv na služenje, suradnju i brigu o bližnjima.

Josip Hotovec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *